Industrigolv – Tuffa beläggningar för tuffa miljöer

Särskilt industrigolv utsätts för stora påfrestningar. Beroende av industritypen så kan det handla om kemisk belastning, mekanisk belastning och termisk belastning. Golvet ska alltså inte bara vara slitstarkt utan måste även uppfylla många andra krav. Det ska ex. tåla kemikalier, fungera bra i kalla och varma miljöer. Gemensamt för alla industrigolv är att de bör vara lättstädade och skapa en säker och bekväm arbetsmiljö.

Himlinge Industrigolv hjälper dig till rätt fogfria golv.

Ett industrigolv även kallade fogfria golv eller epoxigolv är till för miljöer med särskilda behov vad gäller temperaturer, vilka ämnen och substanser som används i miljön och dylikt. Golven som i regel är fogfria är enkla att sköta och underhålla och erbjuder en jämn och slät yta. Våra industrigolv är särskilt lämpade för miljöer som sätter höga krav på slitstyrka utan att tumma på kvalitet och utseende. De fogfria golven är speciellt framtagna för att tåla hög belastning från tung trafik. Men de har även fokus på god elavledande förmåga samt kemisk och termisk resistens. På så vis förbättrar vi även arbetsmiljön.

För att klara av förslitning, belastning och rengöring krävs golv av god kvalitet. Därför samarbetar vi bara med förstklassiga leverantörer såsom Hagmans och vi har även lång erfarenhet av marknadsledande materialtillverkare som Chesterton.

Våra industri golv:

  • fogfria industrigolv/epoxigolv
  • enkla att sköta
  • slitstarka och tål hög belastning från tung trafik
  • elavledande förmåga
  • lämpliga för kemisk- , mekanisk- och termiskbelastning

Renovering ytskydd, fogfria beläggningar och förstärkning av betong och metal

Himlinge begränsar sig inte enbart till att lägga fogfria golv utan erbjuder ett brett utval av tjänster inom övriga ytskydd både renoveringar och nyläggning.

Industriella processer t. ex medför ett hårt slitage på materiel i form av nötning, erosion, korrosion, kavitation och kemikalieangrepp som kostar industri och samhälle stora summor varje år. Ett sätt att öka livslängden är att förse slitytor, bassänger, behållare och utsatta konstruktioner med ett starkt ytskydd.

Himlinge har ett mycket brett kunnande och lång erfarenhet inom området ytskydd och förstärkning. Med högteknologiskt utvecklade och utprovade produkter och mycket välutbildad personal erbjuder vi marknadsledande ytskydd på främst betong och metall. Med teknisk spetskompetens kan vi erbjuda lösningar utifrån kundernas önskemål och behov.

Himlinge lagar, preparerar med dammfri golvblästring, vakumsug för att inte kontaminera miljön i omgivningen och belägger golv och konstruktioner med olika tjock och tunnfilmsbeläggningar.

Vi har specialisterfarenhet och utför relining av vattenrör, fogfria beläggningar, ytskydd av betong, betongrenovering, tätning av betong-konstruktioner och injektering.

Vi är vana vid arbete under pågående verksamhet och levererar alltid högsta kvalitet. Självklart utför vi noggranna analyser och rapporter före jobbstart.

Ett Fogfritt golv från Himlinge™

Fler bilder

Ett urval av bilder på projekt vi levererat och projekt vi varit involverade i.

Kontakta oss för den bästa lösningen för just era lokaler!